Özel Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu ve Ortaokulu Proje Çalışmaları

Okul projeleri, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, çevrelerinde meydana gelen problemlere karşı duyarlılıklarını artırmak, araştırma bilinci kazandırmak, teşvik etmek ve bu konularda kabiliyetli olan öğrencileri tespit etmek amacıyla yapılan bilimsel çalışmalardır. Şuanda ülkemizde proje yarışmaları TÜBİTAK ve bazı eğitim kurumları tarafından çeşitli proje yarışmaları düzenlemektedirler.Bu çalışmalarda amaç; eğitimde kaliteyi artırmak, eğitime öğrencinin etkin katılımını sağlamak ve cesaretlendirmektir.
KATILDIĞIMIZ Olimpiyat Proje ve Yarışmalar

Uluslararası Ebiko Bilişim Proje olimpiyatında 2010 yılındı Dünya İkincisi Olduk , 2011 yılı için 25 pProje katılım yapıldı.

Miili Eğitim Bakanlığının Düzenlemiş olduğu Bu Benim Eserim  Yarışmasında 2010 yılında 3 Projemiz Finale Kaldı. 2011 Yılı için Fen ve teknoloji 4 adet, Matematik 9 adet Toplam 13 Proje ile başvuru yapılmıştır.

2011 yılı projelerimizden 4 matematik projesi bölge bilim kurulunca onaylanmıştır. Öğrencilerimiz okulumuzu Antalya da yapılacak bölge sergisinde temsil edeceklerdir.

Tübitak İlköğretim Matematik Olimpiyatında 2010 yılı olarak Bölge birinciliği, 2011 yılı Çalışmalarımız devam ediyor

Sanat Eğitimi Proje tasarımı Yarışmasına Görsel Sanatlar ve Müzük Dallarında 2011 yılı için katılım çalışmaları devam etmektedir.

Düşün ve Tasarla E-DREAM Olimpiyatına yine görsel sanatlar ve bilişim teknolojileri dallarında katılım çalışmaları devam etmektedir.

Bu çalışmaları öğretmenlerimizin koordinesinde öğrencilerimiz yapıyor. Yarışmalarda alınan madalyalar ve maddi ödüller öğrencilerim için ciddi teşvik oluyor.
Katıldığımız bazı proje yarışmalarından görüntüler;
EBİKO POROJE OLİMPİYATI

6.Uluslararası EBİKO Bilişim Olimpiyatında İlköğretim Okulları arasında Meram Aymaz Dünya 2. olarak büyük başarı gösterdi.

BU BENİM ESERİM PROJELERİMİZ

MEB Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında 4 Projemiz Bölge Bilim Kurulu Tarafından Konya İlinden Bölge Sergisine Konya’yı temsilen Seçilmiştir.

PROJELERİMİZ

Matematik - Eğitim Metre ve Yüksekliği Hesaplama  - Abide Arı

Matematik – Hızlı Çarpar Hızlı Toplarım – Kazım Çoşkun

Matematik – Sihirli Altıgen ve Dönen Köşeler – Enes Yapar

Matematik – Kağıttan Bilgisayar – Mehmet Bahadır Şahinoğlu

ÇOK HIZLI HESAPLARIM

Hesap makinalarının çalışma prensibini öğrendik. Dört işlemi çok daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini gördük. Basamak sistemini ve bir sayının katlarını birleştiren bir hesap makinası tasarladık. Yaptığımız alet üzerinde ondalık sayıların da toplanıp çarpılabildiğini gördük. Abaküsün basamak sayısı artırıldığında sonsuza kadar olan sayıları toplaya bileceğini gördük. Yaptığımız aleti her yerde kullanabilmek için cebimizde taşınabilecek kadar küçülterek hesap makinası olarak kullanmaya karar verdik.

EĞİM ÖLÇER

Bir eğim ölçer yaparak binaların ve ağaçların yüksekliklerini kısa yoldan hesaplamak ve bulunduğumuz yerin enlemini hesaplamak.Okulumuzun yüksekliğini yaptığımız eğim ölçme aleti  ile ölçerken 5 metrelik mesafeden oluşan dik üçgenin eğimini 50 derece olarak bulduk.

KAĞIT BİLGİSAYAR

Bilgisayarların kullandığı ikilik sayı tabanını kullanarak sayıları sıralayan bir sıralama makinası yapmak. Matematiğin günlük hayatta kullanıldığı yerleri göstermek.

SİHİRLİ ALTIGEN

| Her hakkı saklıdır.